Zamieszczone przez djczas
Z Jak wielkim zużyciem oleju trzeba sie liczyć w OII 105tdi
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez djczasja mam mobil 0w40 od nowości potem po 65tys motul 300v competytion
[ Dodano: Nie 12 Sie, 07 22:07 ]
jeszcze jedno od znajowego co robi w serwise w dojczach w VW
on mi powiedzial ze wlasie ten olej ktory jest od nowosci ,jest najlepszy ma duzo lepsze wlasciwosci smarne --- a dlatego jest zuzycie oleju gdyz duzo lepiej i dluzej sie trzyma na sciankach i jest to jakas super odmiana castrola
[ Dodano: Nie 12 Sie, 07 22:08 ]
wg mnie nie pozwolili by sobie na cos takiego zeby lac jakies gowno bo to oni dostana po dupie na gwarancji
Komentarz
-
-
szkoda, Dobrze mowi, w nowym silniku przez jakis czas olej bedzie czysty. Tak samo jak na przegladzie silnik jest przeczyszczany jakims specyfikiem to potem przez kilka kkm olej bedzie w miare czysty, bo tak normalnie to olej po odpaleniu jest czarny.
Druga sprawa, zalezy tez ile tego oleju sie spusci z silnika
Komentarz
-
-
Moja Octa (AGR - tdi) brałą od cholery oleju, aż się wkurzyłem i zdjąłem głowicę. Powodem były wytarte prowadnice zaworowe. Znajomy z obróbkowni mówił mi, że to normalka i tygodniowo robią kilka takich głowic. Założyłem nowe prowadnice, nowe zawory i jak ręką odjął. Wcześniej potwafił nawet litr na 300 km wciągnąć teraz po 7000 tys. km ani grama. Nawet jak nalewałem to mi się z 1 mm przelało nad stan. Pomyślałem - przepali. A tu nic. Poziom stoi. Także przychylam się do koncepcji, że branie leju w TDI ze sprawną turbiną to pewnie w 80% zasługa prowadnic. Ja robiłem je przy 150 kkm.
Komentarz
-
Komentarz